Granit eller marmor?

May 30, 2015 by erki

Frågan om man ska ha marmor eller granit i köket är en fråga som många funderar på. Granitstenskivor är oftast mörka stensorter medans om man vill få ljusare natursten så är det marmor och Carrara C som gäller för många. Att tänka på vid val av stenbänkskiva:

Granit är bland det hårdaste man kan ha som stensbänkskivor och är motståndskraftiga mot kemiska påverkningar, fläckar och hemmets rengöringsmedel. De populäraste granit stenarna i Stockholm är idag tex Nero Assoluto, Steel Grey, Nero Africa, Star Galaxy och Angola Black.

Marmor är väldigt populärt även som köksbänkskivor med en vacker och levande yta. Carrara marmor från Italien ger en känsla i rummet som man inte får med andra sorters sten. Marmor och även kalksten har kalcit som huvudmineral. Dessa är känsliga mot, syror  sura rengöringsmedel, fruktjuice men de påverkar inte stenarnas hållfasthet. Använder man impregneringsmedel (levereras alltid med stenskivorna från oss) och använder sunt förnuft – kan även marmor och kalkskten passa riktigt bra till kök och badrum. På bilden: Stenbänkskivor var totalleverantör för Ica Ringen på Södermalm.

Ica ringen Carrara C


No Comments »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment